Belevenistafel Geriatrische Trauma Unit

0 Comment
383 Views

Kees van der Laan, werkzaam op het Maasstad Lab (Klinische Chemie), heeft samen met een van zijn beste vrienden, Patrick van de Waart, in januari 2019 mee gedaan aan de RTL7 Arctic Challenge 2019. Dit is een toertocht voor personenauto’s door Scandinavië, waarbij de unieke rijbeleving van de deelnemers op de eerste plaats komt.

Meedoen was een mooie test voor de deelnemers en voor het voertuig waar zij mee rijden. Daarnaast biedt het een kans om geld in te zamelen voor een goed doel. Voor Kees stond één ding voorop: hij werkt al 38 jaar voor het Maasstad Ziekenhuis (voorheen het Zuider ziekenhuis), dit moest een doel zijn dat ten goede komt aan de patiënten van het Maasstad Ziekenhuis. En het liefst voor een groep waar we nog weinig speciale faciliteiten voor bieden; de geriatrische patiënten die in ons ziekenhuis verblijven.

Een van de wensen van de afdelingen Geriatrie en Orthopedie was een Belevenistafel. Dit is een tafel waar de patiënten gezamenlijk, met mantelzorgers of onder begeleiding van een activiteitenbegeleider activiteiten uitvoeren met behulp van een scherm waarop diverse ‘spelen’ worden getoond. Het primaire doel is beweging, activiteit ondernemen en plezier maken. Kees en Patrick willen 10.000 euro bij elkaar brengen om dit mogelijk te maken. Naast deze prachtige actie is er voldoende geld opgehaald voor de aanschaf van de belevenistafel. We danken alle donateurs en natuurlijk Kees van der Laan en Patrick van der Waart.