Beschermde wiegkamer

0 Comment
366 Views

Geweldig nieuws! 🎉 Dankzij jullie enorme steun hebben we het bedrag wat nodig is bereikt om de Beschermde Wiegkamer op Rotterdam-Zuid te realiseren!

Ieder kind zou in een veilige omgeving geboren moeten worden. Maar een veilige omgeving is niet voor iedereen een vanzelfsprekendheid. Sommige vrouwen zijn ongewenst zwanger en kunnen om verschillende redenen geen beroep doen op de reguliere hulpverlening. De mogelijkheid om afstand te doen van de baby zonder dat iemand hier iets van weet kan een verschil maken voor de veiligheid van zowel de moeder als haar kind.

Stichting de Beschermde Wieg en het Maasstad Ziekenhuis komen op voor deze kwetsbare vrouwen en hun baby’s door een beschermde wiegkamer in het Maasstad Ziekenhuis te creëren.
In deze kamer is het mogelijk om de baby warm en veilig op te vangen. Er staat een bedje en een stoel, zodat de moeder in alle rust afscheid kan nemen van haar baby. Het is mogelijk voor de moeder om met iemand anoniem in gesprek te gaan. Deze keuze maakt zij zelf. Mocht de moeder besluiten weg te gaan dan sluit de deur achter haar. De zorgmedewerkers krijgen hiervan een signaal zodat het kindje snel de nodigde zorg krijgt. Bekijk hieronder het filmpje voor meer informatie.

Lees hier meer over de beschermde wiegenkamer.

Help ons mee de beschermde wieg kamer te realiseren!