Binnentuin voor patiënten

0 Comment
254 Views

Als je als patiënt langdurig in het Maasstad Ziekenhuis moet verblijven dan is het belangrijk dat je kunt genieten van de buitenlucht. Om even het gevoel te hebben dat je uit het ziekenhuis bent, je weer kunt genieten van de geuren en kleuren van bloemen, planten en bomen. En zelfs een moment om weer herenigd te worden met jouw huisdier die je zo mist!

De Intensive care (IC) en het Brandwondencentrum (BWC) hebben vaak patiënten die langdurige zorg nodig hebben. Zij weten als geen ander hoeveel het betekent om met deze patiënten naar de binnentuin te kunnen gaan. Ze ontvangen hele positieve reacties van patiënten op het buiten bezoek. Dit beetje extra aandacht helpt de patiënten vaak door de moeilijke periode op de IC of het BWC te komen. De buitenlucht, het groen en een verfrissende omgeving heeft een positief psychologisch effect. Helaas is de binnentuin niet goed ingericht om patiënten die aan een bed zijn gebonden een optimale buiten ervaring te kunnen geven.

Zo’n bezoekje aan een binnentuin heeft voor een IC-patiënt namelijk wel wat voorbereiding nodig. Naast de begeleiding van een arts en een of meerdere verpleegkundige(n), gaat er een transporttrolley mee met alle faciliteiten om een IC-patiënt te beademen en te bewaken tijdens het transport en verblijf.  Voor patiënten met brandwonden is het goed voor het herstel om zo veel mogelijk te blijven bewegen. Maar ze voelen zich vaak bekeken doordat de binnentuin met een glazen wand verbonden is met de hal van het ziekenhuis. Hierdoor kunnen ze niet optimaal genieten van het buiten zijn.

Samen met Stichting Vrienden Maasstad Ziekenhuis willen de IC en het BWC de binnentuin gaan voorzien van een overkapping met vaste aansluitingen voor alle apparatuur, nieuwe bestrating en begroeiing zodat de patiënten het hele jaar door op een veilige manier naar buiten kunnen en een optimale ervaring hebben.

Natuurlijk kunnen andere patiënten van het ziekenhuis hier ook gebruik van maken.

Help ons mee en doneer voor de herinrichting van de binnentuin.

Totaal