Gezellige huiskamer voor kwetsbare ouderen

0 Comment
73 Views

Sinds 2020 is de afdeling Geriatrie uitgebreid om meer kwetsbare ouderen te kunnen verzorgen. Naast de eigen patiëntenkamer is er ook een ruimte waar de ouderen samen kunnen komen, muziek kunnen luisteren, tv kijken, een spelletje kunnen doen of gewoon lekker kunnen genieten van een kopje koffie. Deze “woonkamer” is erg belangrijk voor de huiselijke beleving van de ouderen die een langere tijd in het ziekenhuis moeten verblijven. Vaak omdat ze meerdere aandoeningen hebben. De huiskamer geeft structuur aan de dag en geeft hen een reden om in beweging te komen. Doordat de afdeling is uitgebreid voldoet de huidige ruimte niet meer. Een voormalig 4 persoonskamer wordt daarom omgebouwd tot een huiskamer.

Om deze ruimte echt een huiselijk karakter te geven is de wens om een wand te bekleden met fotobehang en om de verdere aankleding en inrichting van de kamer en keuken af te stemmen op de bewoners. Hoe huiselijker het is voor de kwetsbare ouderen in het ziekenhuis, hoe beter zij zich voelen.

Helpt u ons mee om deze huiskamer zo warm mogelijk in te richten en deze kwetsbare ouderen, ondanks dat ze in het ziekenhuis moeten verblijven, toch een beetje thuis te laten voelen?

Benodigd bedrag: € 1.400

Opgehaald bedrag: € 0,00

Totaal