Koninklijke onderscheiding Voorzitter vriendenstichting

0 Comment
224 Views

Op 26 april 2021 kreeg onze voorzitter van bestuur Joanneke van Benthem wel een heel bijzondere verrassing. Ze was door haar man Kees meegevraagd om de koninklijke onderscheiding van een vriendin bij te wonen. Maar in de schouwburg Kunstmin kreeg Joanneke enkele seconden voordat ze op het toneel mocht verschijnen te horen dat zij zelf een koninklijke onderscheiding zou ontvangen tijdens de Lintjesregen 2021. Burgermeester van de gemeente Dordrecht, Wouter Kolff, introduceerde haar onderscheiding met veel lovende woorden.

Joanneke startte haar vrijwilliger werkzaamheden in 1992 bij stichting Dominicus Savio waar ze 13 jaar lang het voorzitterschap bekleed. Gedurende de afgelopen 30 jaar heeft Joanneke zich vrijwillig ingezet bij het Sint Laurens instituut, stichting Sint Clara, de Dordrechtse Ondernemingsvereniging, Vereniging Dordrechts Museum, Stichting Kinderopvang Drechtsteden, Leergeld Nederland, Stichting Babyhuis Dordrecht en stichting de Beschermde Wieg. Joanneke is daarnaast als voorzitter een actief en gewaardeerd bestuurslid van stichting Vrienden Maasstad Ziekenhuis.

Joanneke heeft zich erg actief ingezet voor Dordrecht en omgeving. Ze kreeg daarvoor een groot compliment: “Joanneke heeft zich met veel tijd en passie ingezet voor het welzijn in onze stad en omgeving. Netwerken en besturen, dat is bij haar een tweede natuur. Ze is dienstbaar en met het hart op de juiste plaats”.

In verband met de Corona-maatregelen ging de uitreiking net even anders dan normaal. Haar man Kees mocht de Koninklijke onderscheiding Ridder in de Orde van Oranje-Nassau bij Joanneke opspelden. Waar anders een luid applaus zou klinken bij het moment van opspelden was er nu een lege zaal. Maar dit maakte het moment nog intiemer. De onderscheiding is een ultiem gebaar van waardering voor haar persoonlijke bijzondere verdiensten voor de samenleving. Joanneke reageerde verrast en geëmotioneerd. Ze heeft alles met heel veel liefde en plezier gedaan. Ze mag er met recht trots op zijn en dat zijn wij ook!