Minder pijn door afleiding (Brandwondencentrum)

0 Comment
347 Views

Update: Met de donaties van de dochter van een dame die door het Brandwondencentrum is verzorgd en het opgehaalde bedrag van de Drive-In Bioscoop georganiseerd door Kiwanis Goeree Overflakkee  hebben we voldoende gelden opgehaald om de andere behandelkamers om te toveren in een omgeving waarin patiënten zich prettig voelen en waar er voldoende afleidingsmateriaal aanwezig is. De multimediaschermen kunnen nog niet worden aangeschaft omdat er nog geen oplossing is gevonden voor de waterbestendigheid van de schermen. We houden u op de hoogte!

Projectomschrijving: Wist u dat afleiding tijdens een behandeling kan zorgen voor minder angst- en pijnbeleving?

Bij het Brandwondencentrum weten ze dit maar al te goed! In 2019 is de kinderverbandwisselkamer volledig heringericht om de jonge patiënt zich beter in de ruimte te laten voelen en op een leuke manier afgeleid kan worden tijdens een toch wel erg vervelende behandeling; het verband wisselen. De jonge patiënten gaan altijd voor in deze kinderbehandelkamer. De twee andere behandelkamers hebben geen tot weinig mogelijkheden om de volwassen patiënten af te leiden. En dat willen we graag veranderen, zodat we alle patiënten met brandwonden tijdens het verband wisselen zo min mogelijk stress, angst en pijn ervaren.

Dit zorgt ervoor dat de wonden van patiënten sneller genezen, er minder kans is op infectie en zelfs dat hij/zij eerder naar huis kan. Het is daarom van groot belang dat alle behandelkamers van het Brandwondencentrum beschikken over voldoende afleidingsmogelijkheden. Afleiding kan worden ingezet door het gebruik van kleur en licht, muziek, beeld of door een interactief spel.

In de behandelkamer binnen het Brandwondencentrum en in de behandelkamer op de poli zouden we een multimediascherm willen hangen. Hierop kunnen mensen luisteren naar muziek, beelden bekijken of een spel doen.

Help ons mee om het verband wisselen bij patiënten met brandwonden dragelijker te maken.

Huidige situatie:

Huidige kinderbehandelkamer met afleidingen:

Benodigd bedrag: € 3.500

€ 25,00

Help mee en doneer!